“Dünya Skolyoz Farkındalık Ayı” Kapsamında İlkokul Öğrencilerine Farkındalık Eğitimi Verildi"

Üniversitemiz SHMYO Akademisyenleri Tarafından “Dünya Skolyoz Farkındalık Ayı” Kapsamında İlkokul Öğrencilerine Farkındalık Eğitimi Verildi.

Iğdır Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Terapi ve Rehabilitasyon Bölümü Fizyoterapi Program Başkanı Öğr. Gör. Yunus Azboy öncülüğünde gerçekleştirilen etkinliğe Hoşaber beldesinde bulunan Hoşaber İlkokulu ev sahipliği yaptı.

Etkinlik kapsamında Öğr. Gör. Yunus Azboy tarafından “Düzgün Postür ve Sağlıklı Birey” sloganıyla idareci, öğretmen ve öğrencilere farkındalık eğitimi verildikten sonra öğrencilere duruş muayenesi yapılarak önerilerde bulunuldu.

Etkinlikte konuşan Öğr. Gör. Yunus Azboy Skolyozu, omurganın yana eğrilmesi olarak tanımlanan ve önemli bir sağlık sorunu olmasına rağmen yeterince bilinmeyen bir problem olduğunu söyledi. Ayrıca kız çocuklarında erkeklere göre 10 kat daha fazla görülen Skolyoz, tedavi edilmezse hastanın yaşam kalitesini ciddi boyutlarda düşürmesinin yanı sıra ileride akciğer, solunum ve kalp problemlerine yol açabiliyor, üstelik hastayı yatağa bağlı kılabiliyor. Çok değil bundan 20 yıl öncesine dek hastalar tedavi yöntemlerindeki yetersizlik nedeniyle skolyozun yol açtığı ciddi sağlık problemleriyle yaşamak zorunda kalıyorlardı şeklinde ifade eden Öğr. Gör. Yunus Azboy; günümüzde ise özellikle erken dönemde skolyozun tespit edilmesiyle beraber tıp dünyasında çığır açıcı gelişmeler sayesinde hastaların oldukça konforlu bir yaşam sürebildiklerini, hatta sağlıklarına tümüyle kavuşabildiklerini ifade etti.

Etkinlik çocuklara iyi bir duruşa sahip olmaları için neler yapmaları gerektiği ile ilgili önerilerde bulunularak bitirildi.



Share this post
Archive