Kahramanmaraş Teknik Optik Tarafından Gözlük Camı Hibe Edilmesi

​​Iğdır Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde yer alan Optisyenlik programı Optisyenlik Laboratuvarında kullanmak üzere, Kahramanmaraş ilimizde faaliyet gösteren Teknik Optik tarafından Optisyenlik program öğrencilerinin eğitimine katkı sağlamak adına gözlük camları hibe edilmiştir. Üniversitemizin Optisyenlik programına sundukları bu destekten dolayı Teknik Optik işletme sahibi Sayın Fatih KABAKÇI’ya teşekkürlerimizi sunarız. Optisyenlik programı öğrencilerimizin eğitiminine aktif katkı sağlayacak bu gözlük camlarının Üniversitemize kazandırılmasında emeği geçen başta Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı ALMA'ya, akademik ve idari personele ayrıca teşekkür ederiz.

​Gözlük camları optisyenlik programında öğrencilerin gözlük montajı için gerekli el becerisini geliştirmekte vazgeçilmez bir unsurdur. Program öğrencileri bu camları, seçilen çerçevelere göre  işaretleyerek optisyenlik labaratuarında yer alan cihazlar yardımıyla kesmektedir. Daha sonra bu kesilen camlar ilgili çerçevelere takılarak montaj tamamlanmış olur. Özellikle camların montaja hazırlanması oldukça hassas bir süreçtir. Camlar çizilebilir, kırılabilir yada olduğundan daha az yada daha fazla kesilebilir. Bunların önüne geçmek tamamen öğrencinin el becerisiyle alakalıdır. Teknik Optik tarafından Üniversitemize yapılan bu hibe cam yardımıyla öğrencilerimizin daha fazla cam keserek el becerisinin artacağı ve daha kalifiye öğrencilerin yetişeceği kuşkusuzdur.

Bu gönderiyi paylaş
Arşivle