Iğdır Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinden Dünya Engelliler Günü Ziyareti

Iğdır Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Sağlıklı Yaşam Topluluğu danışmanı Öğr. Gör. Esma Şahin ve topluluk başkanı Yaşlı bakım bölümü öğrencisi Murat Şahin tarafından Engelliler Haftasında Erciş Bakım Rehabilitasyon Merkezi ve Aile Danışma Merkezine gezi düzenlendi. Düzenlenen gezide dünya engelliler günü ile çeşitli oyun ve müzik aktiviteleri yapıldı. Yaşlı Bakım bölümü öğrencileri ve hastalar arasında çok sıcak diyaloglar gerçekleşirken kurum çalışanlarının ve hastaların ziyaretten memnuniyetleri dikkate değerdi.

Dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 15’i, yani 1 milyardan fazla kişi çeşitli yeti yitimi (Engellilik) durumuna sahiptir. Engellilik oldukça çeşitlilik göstermekte, nüfusun yaşlanması ve kronik hastalıklardaki artış nedeni ile engelli sayısı da artmaktadır.

Halkımızın sağlık düzeyini yükseltmek ve geliştirmek için bedensel, zihinsel, sosyal ya da ekonomik koşulları nedeniyle özel ihtiyacı olan insanların (yaşlı, engelli, aile içi şiddete maruz kalan kişiler, sokak çocukları vb.) korunması ve kendi ihtiyaçlarına uygun sağlık hizmetlerine kolay erişilebilirliğin artırılması gerekmektedir.

Uluslararası Engelliler Günü 1992 yılından bu yana 3 Aralık günü Birleşmiş Milletler tarafından uluslarararası bir gün olarak kabul edilmiştir. Engelliliğin önlenmesinde, engellilere karşı gerekli tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerinin sunulmasında, bireylerin engellilikle ilgili farkındalığının artırılmasında ve engellilerin kendi haklarının bilincine varmasında, sağlık sektöründen, eğitim sektörüne kadar pek çok sektörün işbirliği içinde olması çok önemlidir.

- Aşamadığımız engelimiz, engelimizi aşmaktır.

• Yayımlama Tarihi: 04 Aralık,2018